­ ALTINTAŞ ÇAKIRSAZ HAN | Kültür Portalı

Altıntaş Çakırsaz Han - Kütahya

Selçuklu Dönemi yapısı olan Han, Germiyan Beyliği ve Osmanlı Dönemi'nde de kullanılmıştır. Hana, doğu cephesinden eyvanlı yuvarlak kemerli bir kapıdan girilir. Kapının alınlığında, altıgen taşların arasında üçgen tuğla parçalarının oluşturduğu petek bezeme görülür. Hanın girişi kesme taş ve aralarında üçer sıra tuğla, diğer kısımlarda moloz taşların harçla tutturulmasıyla örülmüştür. Han tonoz örtülü üç sahanlı kapalı hanlar grubuna girer. Sahanları birbirinden ayıran kemerler tuğla ile, kemer ayakları mermer malzeme ve kesme taş ile örülmüştür. Han, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek 2008 yılında hizmete açılmıştır.

Kaynak: Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğü ''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler