­ KÜTAHYA BEDESTENLERİ | Kültür Portalı

Kütahya Bedestenleri - Kütahya

Takvacılar Camii ile Saadettin Camii arasında bulunan ve aradan Kavaflar Sokağı'nın geçtiği iki arasta vardır. Kapalıçarşı görünümündeki bu iki yapı aynı dönemlerde yapılmış olmakla birlikte karşılıklı dükkânların birleşmesiyle Kütahya’nın ticaret merkezi haline gelmiştir.

BÜYÜK BEDESTEN: 15'inci yüzyılda Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan anıtsal yapı, 2008 yılına kadar sebze meyve satış yeri olarak kullanılmakta iken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağlanan ödenekle restore edilmiştir.

KÜÇÜK BEDESTEN: 15'inci yüzyılda Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan anıtsal yapı, 2008 yılına kadar eski ve yeni eşya alım satım yeri olarak kullanılmakta iken, Kütahya Belediyesi'nce restore edilmiştir.

Kaynak: Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğü ''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler

Bedesten
Şehir merkezinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, yürüme mesafesindedir.
Kütahya/Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11239    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Ağustos 2021 Çarşamba