­ EVLİYA ÇELEBİ ANITI | Kültür Portalı

Evliya Çelebi Anıtı - Kütahya

Kütahya'nın Zeryen Mahallesi'nden olduğunu belirten Evliya Çelebi (1611-1682) 50 yıl boyunca gezmiş, duyup gördüklerini 10 ciltlik Seyahatname'sinde toplamıştır. Kütahyalı olmasından dolayı 2002 yılında Kütahya Valiliği tarafından Eskişehir’den Kütahya’ya girişte anısına bir anıt yaptırılmıştır. Evliya Çelebi Seyahatname'sinde Kütahya’dan bahsederken ‘’Kütahya’nın havası ve suyu güzeldir, fincanı çeşitli maşrapa ve testileri, çanak ve tabakları hiçbir yerde yoktur. Şehrin içinde binden fazla kayalardan akan buz gibi suları vardır. Mahbup ve mahbubesi, alim ve fadılları çoktur.” diye tanımlamıştır.

Kaynak: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler

Anıt
Şehir merkezinden 20 numaralı otobüsle ulaşım mümkündür.
Eskişehir yolu üzeri Kütahya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10559    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Aralık 2021 Perşembe