­ KAŞALIÇ TABİATI KORUMA ALANI | Kültür Portalı

Kaşalıç Tabiatı Koruma Alanı - Kütahya

İç Ege Bölgesi'nde çevresi step ekosistemi ile kuşatılmış, büyük ölçüde Karadeniz orman ekosisteminin özelliklerini yansıtan bir doğa parçasıdır. Kayın-karaçam ormanları, optimum yayılış alanlarının doğal özellikleri bozulmamış bir örneğini oluşturur. Zengin bir alt flora ve yaban hayatı potansiyeline sahip olan alanda kayın ve karaçam hakimdir. Ayrıca meşe ve titrek kavak da bulunmaktadır. Diğer türler ise ahlat, armut, eğrelti sarmaşığı, sırım bağ, böğürtlen, öksürük otu, ısırgan, çiğdem, ayı üzümü, yüksük otu, papaz külahı, yabani çilek, noel gülü sayılabilir. Başlıca hayvan türleri olarak; Domaniç ormanlarında sık rastlanan ayı, yaban domuzu, geyik, tilki, tavşan, porsuk ve kirpi bulunmaktadır.

Kaynak: Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğü ''Kütahya Tanıtım Broşürü''

Kütahya Gezilecek Yerler

Domaniç-İnegöl karayolunun beşinci kilometresinden ayrılan 4 kilometrelik yol ile ulaşılır.
Durabey Köyü / Domaniç / Kütahya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5713    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı