­ MERCİMEKLİ PİLAV | Kültür Portalı

Mercimekli Pilav - Kütahya

Malzemeleri; 1 su bardağı mercimek (yeşil) , 2 su bardağı pirinç , 2 baş soğan , karabiber , 150 gr. tereyağı , 1 çay bardağı sıvı yağ.

Hazırlanışı: Pirinçler sıcak suda yarım saat ıslatılır. Mercimekler ayıklanır, haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ince kıyılmış soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Islatılan pirinçler yıkanıp süzülür. Kavrulan soğanlara ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar kavrulur. Mercimekler de ilave edilerek sıcak su koyulur. Kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir ve dinlenmeye bırakılır. Ilık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2016    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2018 Pazartesi