Tel Helvası - Bayburt
Tel Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 250 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limon
Tel Helvası Nasıl Yapılır
1 kg şekere, 2 su bardağı su konulup kaynatılır. Üzerine bir miktar limon sıkılır. Şeker hafif kırmızı renge gelince bir kaşık kadar bu şekerli sudan soğuk su içine dökülür, katı hale (ağda) gelirse helvanın ağdası olmuş demektir. 250 gram yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içinde soğutulur, soğutulan ağda beyaz bir renk alıncaya kadar yoğrulur. Sonra iki ucu birleştirilerek simit şekline getirilir tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içersine konulur üzerine kavrulmuş un dökülür ve 3 – 4 kişi tarafından kenarlara doğru çekilerek halka büyütülür. Bu halka ikiye katlanarak tekrar aynı işlem yapılır, katlar incelinceye kadar çekilir, tel tel olan katlar kopartılarak servis yapılır.
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tel Helvası
Görsel Sahibi: Feridun HACIHASANZADE
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12235
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe