­ KİBE | Kültür Portalı

Kibe - Mardin

İŞKEMBE DOLMASI (KİBE) VE MUMBAR DOLMASI: MALZEMELER : 4 KİŞİLİK 2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi, 1/2 kg kuş başı et, kuyruk yağı nane, tuz, 2 su bardağı pirinç, pul biber, kara biber, az yeni bahar, yağ YAPILIŞI : İşkembeler 10cm X 20cm ölçülerinde olacak şekilde kesilerek, cep şeklinde etrafı dikilir, doldurmak için ağzı az açık bırakılır. Bu arada kuş başı doğranmış kuzu eti veya süt kuzu dana eti, ince doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, pul biber, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak üstünü geçecek kadar su eklenir pişinceye kadar kaynatılır. Mumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir. NOT : Mumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulanarak en az 3-4 saat bekletilmesinde fayda vardır. Kaynak: İl kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sakatat Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 12577    Eklenme Tarihi : 10 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba