­ SULTANİYE KAPLICASI | Kültür Portalı

Sultaniye Kaplıcası - Muğla

Tekne turlarının da uğrak yeri olan kaplıcada tekerlekli sandalye veya sedyeyle getirilen hastaların 21 kürlük bir tedaviden sonra yürüyerek gittiklerine dair çok sayıda öykü duyabilirsiniz. Sultaniye Türkiye’nin en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcasıdır. (98.3) 39 derece sıcaklıktaki su; kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içermektedir. Romatizma, siyatik yanında cilt ve kadın hastalıklarına da iyi gelmektedir. Ama asıl önemlisi radyoaktivite yüksekliği yoluyla rehabilite edici özelliğinin varlığıdır.

Kaplıcanın Kaunos’lular tarafından bundan 2 bin yıl önce açıldığı belirlenmektedir. Çevredeki hastane kalıntıları da bunu doğrulamaktadır. Büyük banyonun yanından çıkan kaynak suyunun da içildiğinde çeşitli iç hastalıklarını iyileştirdiğine inanılmaktadır. Kaplıcada kalınabilecek kiralık odalar bulunuyor. Günübirlik ihtiyaçlar belediyenin işlettiği tesisler içinde bulunan ünitelerde karşılanabiliyor. Yörenin Sultaniye kadar popüler olmayan başka kaplıcaları da vardır.

Muğla Gezilecek Yerler

Kaplıca
Termal Turizmi
Köyceğiz’den çıkıp Hamitköy üzerinden Ekincik’e doğru giderken yolda Sultaniye Kaplıcası tabelasını görüp 500 metre içeriye gireceksiniz. Köyceğiz, Dalyan ve Ekincik’ten günübirlik dolmuş motorları ile de ulaşabilirsiniz.
Köyceğiz / Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6363    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2022 Pazartesi