­ NEVŞEHİR KALESİ | Kültür Portalı

Nevşehir Kalesi - Nevşehir

Şehir içi araçlar veya Bölge Turu düzenleyen Seyahat Acentalarına ait tur araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehrin en yüksek noktalarından birine inşa edilen kalede volkanık kaya ve tüflerden oluşan malzeme kullanılmıştır. Silindirik şekilde bir plan göstermektedir. Simetrik olarak dört yönde daire şekilli burçlar yeralmaktadır. Burçlardan bayrak direği dikili olanının üzeri açık durumda ve onarılmamıştır. Sur duvarları ve üzerindeki savunma duvarları yeniden onarılmıştır. Savunma sistemi 46 küçük bölüm halinde ve her bölüm ortasında savunma açıklıkları yer alıyor. İçte kale kapısının sağındaki ve solundaki burçların yanından çıkılan merdivenlerle savunma duvarlarına ulaşılıyor. Orta avlu bugün park olarak kullanılıyor.
Kale
Doğa-Kültür Turizmi
Şehir içi araçlar veya yaya olarak ulaşım imkanı vardır. NEVŞEHİR MERKEZ
Nevşehir Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15880    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2017 Cuma