­ RAHİBELER VE RAHİPLER MANASTIRI | Kültür Portalı

Rahibeler Ve Rahipler Manastırı - Nevşehir

Göreme Açık Hava Müzesi’nde girişin hemen solunda yer alan altı-yedi katlı kaya kütlesi Rahibeler Manastırı olarak bilinir. Bu manastırın birinci katındaki yemekhane, mutfak ve birkaç oda ile ikinci katındaki yıkık şapel gezilebilir durumdadır. Manastırın üçüncü katında yer alan ve bir tünelle ulaşılan kilisesi çapraz kubbeli, dört sütunlu ve üç apsislidir. Ana apsisteki templona Göreme'deki diğer kiliselerde pek rastlanmaz. Kilisede doğrudan kaya üzerine yapılan Hz. İsa freskinin yanında kırmızı bezemeler görülür. Manastırda katlar arasındaki bağlantı tünellerle sağlanmıştır. Tehlike anında tünelleri kapatmak üzere yer altı şehirlerinde olduğu gibi sürgü taşları kullanılmıştır.

Rahibeler Manastırının hemen sağında ise Rahipler Manastırı yer alır. Dört katlı bu yapıda erozyon nedeniyle katlar arasındaki geçişler kapandığından, sadece giriş katındaki birkaç oda gezilebilir durumdadır.

Bu iki yapı genel olarak Kızlar ve Erkekler Manastırı olarak da adlandırılır.

Nevşehir Gezilecek Yerler

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Nevşehir merkezden 13 kilometre uzaklıkta olup, kasabaya ait (yarım saatlerde) minibüsler veya bölgede çalışan seyahat acentelerine ait tur araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Göreme Açık Hava Müzesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13000    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Temmuz 2024 Pazartesi