­ KASTROS PLAJLARI | Kültür Portalı

Kastros Plajları - Kırklareli

Kıyıköy’e 18 kilometre, Vize’ye 48 kilometre, Kırklareli’ne 85 kilometre ve İstanbul’a 223 kilometre mesafede yer alan Kastros plajları, 500 metre Uzunluğunda, 200 metre genişliğinde bir alan kaplamaktadır. Denizi berrak, sahili ince kumlu ve yer yer kayalık bir yapıya sahiptir. Plajın kuzeyi ve güneyi ormanlarla kaplı olup, deniz suyu sıcaklığı Haziran ayında 20 ‘C, Ağustos ayında ise 26 ‘C dolayında olmaktadır. Plaj alanında çadırlı kamp, lokanta, büfe, WC, çay bahçesi, içme suyu gibi ihtiyaçlara cevap verecek tesisler bulunmaktadır. Ormanların içinden gelip plaj içinden Karadeniz’e dökülen Bahçeköy Deresi’nde kayıklarla orman içine kadar geziler düzenlenmektedir. Kıyıköy Kasabası ile Tekirdağ sınırları arasında kalan Kastros Koyu’ndan Karadeniz’e dökülen Bahçeköy Deresi, İstanbul-Kırklareli İl sınırını oluşturur. Bahçeköy Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü yerde bir lagün gölü oluşmuştur.

Trakya’nın doğal olarak yetişen tek karaçam ormanlarına sahip alandır. Orman eko sistemi ve başta karaca olmak üzere çeşitli hayvan ve bitki türlerinin yaşadığı eşsiz bir tabiat parçası özelliği göstermektedir. Karaçam, Macar Meşesi, Sapsız Meşe, Saplı Meşe, Doğu Gürgeni, Kara Gürgen, Dişbudak, Kayın, Akçaağaç, Ihlamur, Kızılağaç alandaki başlıca ağaç türlerini oluşturur. Kumsalında nadir türlerden Kum Zambağı bulunmaktadır. Çiçek açtığında güzel kokusuyla insanı adeta büyülemektedir. Sahada; karaca, yaban domuzu, kurt, çakal, sansar, tilki, porsuk, tavşan bulunmaktadır. Ayrıca Akdeniz Foku’nun yaşamasın elverişli doğal özelliğe sahiptir. Bunların dışında Bulgaristan sınırı yakınlarında bulunan Beğendik sahili ile İğneada-Kıyıköy arasında kalan Panayır İskelesi sahili de geniş bir alana yayılan temiz kumu ile sakin bir sahil şeridi oluşturmaktadır. Beğendik sahiline karayolu ile gitme imkanı bulunmaktadır. Panayır İskelesi sahiline karayolu ile gitme imkanı bulunmamaktadır.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Deniz Turizmi
Karayolu ile ulaşım mümkündür.
Saray - Kıyıköy yolunun Karadeniz bölümünde bulunmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12571    Eklenme Tarihi : 03 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2021 Perşembe