­ KAFKASÖR YAYLASI-KAFKASÖR TURİZM MERKEZİ | Kültür Portalı

Kafkasör Yaylası-Kafkasör Turizm Merkezi - Artvin

Artvin’in güneybatısındaki yaylaya 10 km. asfalt yol ile ulaşılmaktadır. Yayla 1.250 m. yükseklikte olup görülmeye değer güzelliktedir. Altyapı hizmeti götürülmüş olan yaylada Artvin Belediyesi tarafından yaptırılan 10 adet 80 yatak kapasiteli bungalovlar bulunmaktadır. Her yıl Temmuz ayının ilk haftası düzenlenen ve üç gün süren boğa güreşleri; yöre halkı tarafından büyük ilgi görmekte ve festival havasında geçmektedir. Kafkasör Turizm Merkezi, Bakanlar Kurulunun, 1991 tarih ve 1514 Sayılı Kararıyla (Resmi Gazete Yayım Tarihi: 20.05.1991 tarih ve 20876 ), 62.5 hektar arazi Turizm Merkezi ilan edilmiştir
Yayla
Yayla Turizmi
Artvin’in güneybatısındaki yaylaya 10 km. asfalt yol ile ulaşılmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6054    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Ekim 2017 Pazartesi