Ayva Dolması - Nevşehir
Ayva Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 Orta Boy Ayva
- 500 gr Kuzu Kuşbaşı
- 2 Soğan
- 2 Sivri Biber
- 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
- 1 Tatlı Kaşığı Köri
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Tozşeker
- 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Limon Tuz
Ayva Dolması Yapılışı:
Ayvalar soyulup ikiye bölünür ve çekirdekli kısımları çıkarılır. Kararmamaları için limon suyu ile ovulur. Soğanlar küçük küpler halinde doğranıp zeytinyağında kavrulur. Eti eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurulur. Sivri biberler doğranıp ilave edilir. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz eklenir. 10 dakika daha pişirip ateşten alınır. Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırlanan etli karışımdan ikişer kaşık doldurulur ve bir tencereye yerleştirlir. Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuz küçük bir kasede karıştırılıp sos halini alıncaya kadar azar azar su eklenerek çırpılır. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpilir ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların üzerine gezdirilerek yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
Nevşehir Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9747
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Mart 2020 Cuma