Balık Sarması - Van
Malzemeler:
- Van Balığı
- Balık havyarı
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz
- Soğan
- Un, yumurta ve yağ
Yapılışı: Balıklar temizlenir, kılçıkları çıkartılır, diğer tarafta balığın havyarı tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve soğanla karıştırılıp, açılmış olan balığın içine koyularak sarılır, unlanır ve çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Soğan ile servise sunulur.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 221
Balık Sarması
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2754
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
24 Temmuz 2018 Salı