­ PAZULA | Kültür Portalı

Pazula - Niğde

Pazula

Pazula İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pekmez

9 bardak su

ceviz içi

Pazula Nasıl Hazırlanır?

Tencerede tüm malzemeler soğukken bulamaç haline getirilerek kısık ateşte, topaklandırmadan karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca göz, göz olur bu esnada ateşten alınarak. arzuya göre tek, tek kaselere veya düz bir tepsiye boşaltılarak soğuması bırakılır. Soğuduktan sonra kare kare kesilerek üzerine taze ceviz serpilerek servis yapılır. 

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3714    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı