­ ÇAMAŞ HİSARBEY KÖYÜ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı - Ordu

Çamaş İlçesi, Hisarbey Bey Köyü, Çevlik Gölü Mevkii 434 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde yer almaktadır. Girişin üst kısmında kabartma olarak üçgen alınlık şeklinde süsleme yapılmıştır. Girişin ön kısmı ana kaya kenarından 40 santimetre içeri oyularak vurgulanmıştır. Kareye yakın dikdörtgen planlı mezar odasında seki yer olmaktadır. Girişin sağındaki sekinin üzerinde 40 santimetre yüksekliğinde 45 santimetre genişliğinde bir niş bulunmaktadır. Mezar girişinin dış ön tarafında 55 x 130 santimetre ölçülerinde 20 santimetre derinliğinde ana kayaya oyulmuş lahit teknesine benzer bir bölüm bulunmakla beraber işlevinin ne olduğu tam olarak anlaşılmamıştır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Ulaşım Çamaş İlçesi'nden kolaylıkla sağlanmaktadır.
Ordu-Çamaş arası 53 kilometredir. Çamaş İlçesi Hisarbey Köyü'nde bulunmaktadır

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8953    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2021 Perşembe