­ KARDEŞLER KÖYÜ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Kardeşler Köyü Kaya Mezarı - Ordu

Ulubey İlçesi Kardeşler Köyü sınırları içerisinde ve köyün güney kısmında yer alan Küçük çukur Mahallesi Evliya Harmanı karşısındaki İnönü Mevkiinde kaya kütlesinin üst kısmında yer almaktadır. Dikdörtgen bir niş içerisine alınmış ön cephe ve bu cephenin ortasındaki 53x54 cm'lik ebatlarındaki bir açıklıkla mezar odasına geçilmektedir. Mezar odası içerisinde 30 cm eninde 10 cm derinliğinde ve 132 cm uzunluğunda ölü çukuru yer almaktadır. Mezar odası içinde ovalimsi ve beşik tonoz şeklinde tavanı vardır. Oldukça iyi korunarak günümüze gelmiştir.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Kültür Turizmi
Ordu-Ulubey arası 22 kilometredir. Ulubey Kardeşler Köyü'nde bulunmaktadır. Ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır.
Ulubey İlçesi Kardeşler Köyü Küçük Çukur Mahallesi Evliya Harmanı karşısında yer alan İnönü Mevkiindeki kaya kütlesinin üst kısmında yer almaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7004    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi