Balık Çorbası - Ordu
Balık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 250 gr karagöz balığı
- 100 gr un
- 100 gr tereyağı
- 200 gr havuç
- 5 adet defne yaprağı
- 1 çorba kaçığı sirke
Balık Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Yağ un ile birlikte kavrulur, soğuk su ile kıvama gelene kadar açılır, kaynadığında minik küpler halinde doğradığımız havuç ve defne yaprağı konulur. Havuç pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Diğer yanda balık temizlenip çok kısık ateşte biraz suyla haşlanır, soğuyan balık kılçıklarından ayrılıp, ister didiklenerek, ister küp küp doğranarak kaynayan çorbaya atılır ve kaynatmadan ateşin altı kapatılıp, çorbanın içinden defne yaprakları çıkartılarak demlenmeye bırakılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Balık Çorbası
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5320
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe