Kürdan Kebabı - Denizli
Kürdan Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilo patlıcan
- 1 kilo kıyma
- Yarım kilo domates
- Yarım kilo biber
- Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta)
- İki yemek kaşığı salça
- Tuz
Kürdan Kebabı Nasıl Yapılır
Kıyma harcı hazırlanıp, köfte yoğrulur. Patlıcanlar uzun şerit halinde kesilip tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletilir. Bu arada köfteler kızartılıp bir kaba alınır. Patlıcanlarda kızartılır ve fazla yağı kağıt havlu ile alınır. İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste konulur ve ortasına köfte koyulup kenarları kapatılır. Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyularak kürdan batırılır. Salça sulandırılıp üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir.
Tarif: Seval KESER Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
kürdan kebabı
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4957
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Kasım 2022 Perşembe