­ LEVREK BUĞULAMA | Kültür Portalı

Levrek Buğulama - Ordu

Levrek Buğulama için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg  levrek
  • 1 domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı
  • tuz

Levrek Buğulama Nasıl Hazırlanır?

Temizlenmiş, lekerde şeklinde doğranmış, yıkanmış balıklar tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve sarımsaklar iri iri doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 30-35 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır. Kaynak:

Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 14228    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe