­ BILDIRCIN KEBABI | Kültür Portalı

Bıldırcın Kebabı - Bilecik

Bıldırcın Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 5 Adet bıldırcın
  • 50 gr. tereyağı
  • 2 adet patates
  • 1diş sarımsak
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet soğan
  • Karabiber ve tuz

Bıldırcın Kebabı Nasıl Yapılır

Bıldırcının tüyleri yolunup tütsülenir ve güzelce yıkanır. Düdüklü tencerenin dibine tereyağı konur ve bıldırcınlar yağda hafif kızartılır. Üzerine 2 su bardağı su, 1 soğan, 1 diş sarımsak ve karabiber, tuz eklenir. 25 dakika pişirilir. Tencereden çıkartılarak mini fırın tepsisine alınır. Halka halinde kızartılan patates, yine halka halinde kesilen biber ve domates tepsiye dizilerek pembeleşinceye kadar bekletilir. Bakır tabağa alınarak özenle tanzim edilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005

Görüntülenme Sayısı : 9564    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2022 Çarşamba