­ KARATEPE KİLİM KOOPERATİFİ | Kültür Portalı

Karatepe Kilim Kooperatifi - Osmaniye

Osmaniye merkezine 26 kilometre mesafede Kadirli İlçesi, Sarıdüz Mahallesi'nde “Karatepe – Kızyusuflu Köyü Kalkındırma Kooperatifi" bulunmaktadır. Bu kuruluşta dokunan kilimlere “Karatepe Kilimleri“ adı verilir. Doğal ortamında köylü hanımların el emeği, göz nuru olan kilimler, geleneksel motiflerin işlenmesi ve yaşatılması açısından, kültürel değer taşırlar. Bu kilimlerin boyaları kök boya olup, ceviz, sütleğen, hardal, meşe, boruk, devecik, zakkum, gelincik, sakızlık, hartlap, zeytin gibi bitkilerle, çam ve soğan kabuğundan elde edilir. Karatepe Kilim Kooperatifi'nde yöresel yiyecek ve içeceklerden tatma imkanı da bulunmaktadır.

Kaynak: Karatepe Kilim Kooperatifi Başkanlığı

Osmaniye Gezilecek Yerler

Köy
Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.
Kadirli - Karatepe Köyü- Sarıdüz Mahallesi Kadirli/ Osmaniye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19000    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Şubat 2021 Cuma