­ ÇAĞRANKAYA YAYLASI | Kültür Portalı

Çağrankaya Yaylası - Rize

Çağrankaya Yaylası; İkizdere İlçesi'nde, 3.200 metre yüksekliktedir. Rize’nin en büyük yaylalarından olan bölgeye yılın her dönemi ilgi gösterilmektedir. Çağrankaya Yaylası adını çevresinde bulunan dik yamaçlı tepe ve uçurumlar sayesinde oluşan ses yankılarından almıştır. Elektrik ve telefon gibi altyapıya sahip olan Çağrankaya Yaylası'nda, bakkal, kasap bulunmakta ve kır kahvesi işletilmektedir.

Rize'nin İkizdere İlçesi'nin 25 kilometre doğusunda bulunan yaylaya İkizdere, Çayeli, Güneysu ve Çamlıhemşin güzergahlarından gelen yolların birleştiği ana yoldan ulaşabilirsiniz. Konaklama seçeneği bulunmayan Çağrankaya Yaylası'nda kalmak isterseniz, kamp malzemelerinizi yanınızda getirmeyi unutmayınız. Ancak yayladan et ve süt mamulleri ile ekmek satın alabilirsiniz.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rize Gezilecek Yerler

Yayla
İkizdere / Rize

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17305    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2021 Çarşamba