Pırasalı Börek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 200 gr margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1/2 kg pırasa
Pırasalı Börek Nasıl Hazırlanır?
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır, 1 saat dinlendirilir, yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Yarım kg pırasa ince doğranır 100 gr margarin ile sote yapılır. Ateşten alınca içine 3 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber konulur. Hazırlanan iç hamurun üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendelenir, serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008