­ HIZANOĞLU CAMİ | Kültür Portalı

Hızanoğlu Cami - Şanlıurfa

Hızanoğlu Camisi'nin üç kitabesi vardır. Caminin dış kapı üzerindeki kitabesinde caminin Hacı Halil adında biri tarafından 1729 yılında tamir edildiği yazılmıştır. Caminin iç kapı kitabesinde Hacı Halil Ağa'nın bu eski camiyi tamir ettirdiği yazılıdır. Minare kaidesinde yer alan Şair Zahir’in yazdığı kitabede minarenin yerinin çok yüksek olduğu, hoş bir yerde yapıldığı belirtilmektedir. Minare şerefesinin kapı girişi üzerindeki kitabede Muhtar Beğ isminde birinden ve minarenin 1851’de tamir edildiğinden bahsedilmektedir.

Kaynak: "Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa" Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları Şehir Kitaplığı Dizisi: 26

Şanlıurfa Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Türkmeydanı Mahallesi, 1190. Sk. 15 A, 63210 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6275    Eklenme Tarihi : 31 Mart 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Şubat 2022 Salı