­ SARIMSAKLI KÖFTE (KITEL FUM) | Kültür Portalı

Sarımsaklı Köfte (Kıtel Fum) - Siirt

MALZEME LİSTESİ 1 Su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz, kimyon 200 gr et kavurması 3 diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan yemek kaşığı biber salçası yemek kaşığı tereyağı tatlı kaşığı pul biber çay kaşığı tuz, karabiber YAPILIŞI-HAZIRLANIŞI Bulguru 1 su bardağı dik suyla ıslatın. Yaklaşık 10 dakika sonra, kabaran bulgurun üzerine yumurta, un ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Malzemeleri 3-4 dakika, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra bir tepside biriktirin. Elinizi ara sıra suya batırıp hamurun yapışmasını önleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir tencerede eritin. Üzerine, biber salçası ve incecik doğranmış sarımsağı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tencereye 8 su bardağı da sıcak su aktarıp tuz ve karabiberi serpin. Su kaynamaya başlayınca, hazırladığınız köfteleri de aktarıp yaklaşık 20 dakika pişirin. Diğer taraftan, tereyağını orta boy bir tayada eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Kuşbaşı et formunda doğradığınız kavurmayı soğanın üzerine ekleyin. 7-8 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra üzerine pul biberi serpiştirip tekrar pişirin. Son olarak, bu soğanlı kavurmalı karışımı köftelerin olduğu tencereye aktarın. Karıştırdıktan sonra, sıcak sıcak servise sunun.
Görüntülenme Sayısı : 3764    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe