­ BAZALT KAYALIKLARI | Kültür Portalı

Bazalt Kayalıkları - Sinop

Son yıllarda keşfedilen Bazalt Kayalıkları Boyabat’a 15 kilometre uzaklıkta Kurusaray Köyü civarındaki Fındıklık Mevkii'ndedir Birbirine yakın 3 vadide yer alan kayalıklar 30-40 metre yüksekliğinde olup 4-5-6 köşeli sütunlardan oluşmaktadır. Üstten bakıldığında çokgen görünümlü blok taşlar bir arı peteği şeklinde çokgen görünümlü, karşıdan bakıldığında ise yan yana dizilmiş ince uzun prizmal gövdeli blok taş yığını şeklindedir. Jeolojik oluşumu ile ilgili Maden Tetkik Araştırma Enstitüsü ve 9 Eylül Üniversitesi uzmanlarınca yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda genç döneme ait yaklaşık 3-5 milyon yıl yaşında olduğu sonucuna varılmıştır.

Kaynak: 1-Sinop Valiliği, İl Özel İdaresi (2013), Sinop Tarihi ve Kültür Envanteri, Ankara 2-http://www.boyabat.gov.tr/bkylr.html/

Sinop Gezilecek Yerler

Özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Kurusaray Köyü-Harun Çayı Mevkii-Boyabat/SİNOP

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 30878    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2021 Çarşamba