­ GÖK MEDRESE | Kültür Portalı

Gök Medrese - Sivas

Gök Medrese, Türk mimarisinin ve süsleme sanatının birlikte görülebildiği en önemli yapılardandır. Yapının çeşitli bölümlerindeki yazıtlardan IV. Kılıçaraslan'ın oğlu III. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından, 1271 yılında yaptırıldığı anlaşılmaktadır.

Gök Medrese'nin, mermer taş kapısı, ışık-gölge oyununu yaşatacak denli zengin bir görünüme sahiptir. Yapı, açık avlulu, dört eyvanlı, iki katlı plan özelliğine sahiptir. Yapıldığı tarihten itibaren dini ilimlerin tahsil edildiği medrese olarak hizmet verdiği bilinen bina 1926 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Medrese
Yürüyüş mesafesindedir. Şehir merkezinde tarihi kent meydanına 300 metre mesafededir.
Gök Medrese Mah. SİVAS
0 (346) 224 45 45
0 (346) 223 00 20
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 72991    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Ocak 2020 Pazartesi