­ ORTA HOPA CAMİ | Kültür Portalı

Orta Hopa Cami - Artvin

Hopa merkez, Orta Mahalle'de bulunmaktadır. Kitabesi bulunmayan yapı, muhtemelen XIX. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. 1993-1994 yıllarında, Köy Vakfı'nca esaslı bir onarım yapılmış olup; ibadete açık bulunmaktadır. Dıştan 14.20x12.60 metre ölçülerinde kareye yakın dikdörtgen plana sahip olan camiinin son cemaat yeri bulunmamaktadır. Etrafında hazireler yer alan camii, dıştan kırma çatıyla örtülmüştür. Cephelerinde herhangi bir süslemesi bulunmayan yapının iç mekanında yer alan minber,mihrap, mahfil ve tavanında çeşitli süslemeler görülmektedir. İç mekanın duvarı badanalanmış olup, mihrap, tavan, minber ve mahfil çıkması yeşil renge boyanmıştır. Yapının cephe duvarları dolgu duvar tekniğinde örülmüştür. Camide düzgün kesme taş ve tek tarafı düzeltilmiş yonu taşları, çatıda ise alaturka kiremit kullanılmıştır. Yakın zamanda aslına uygun olarak yapılan restorasyon camiyi yenilemiştir. Tavan ve kubbesi orijinal dokunun en belirgin özelliklerini yansıtmaktadır.

Artvin Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Orta Hopa Mahallesi
Hopa/Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7581    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Aralık 2021 Perşembe