­ MEYDAN HAMAMI | Kültür Portalı

Meydan Hamamı - Sivas

Sivas il merkezinde, Meydan Camisi'nin karşısında bulunan bu hamam 1564 yılında yaptırılmıştır. Klasik Osmanlı hamam mimarisinden güzel bir örnek olup, soğukluk, ılıklık ve sıcaklıktan meydana gelmiştir. Kesme taştan yapılmış olan hamam dikdörtgene yakın bir olan düzeninde olup, üzeri kubbe ile örtülüdür. Sıcaklık bölümü dört eyvanlı olup, eyvanların içlerine kurnalar yerleştirilmiş, ortasına da sekizgen bir göbek taşı oturtulmuştur. 1980'li yıllarda harap durumda olan hamam daha sonra onarılmıştır. Bu onarım sırasında hamama dinlenme ve okuma salonları eklenmiştir. Hamam, Hürriyet Gazetesi tarafından 2003 yılı başlarında Türkiye'deki en iyi 10 hamam arasında ilan edilmiş olup halen hizmetini sürdürmektedir.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Hamam
Yürüyüş mesafesindedir.Şehir merkezinde tarihi kent meydanına 300 metre mesafededir.
Çarşıbaşı mah. 25.Sok. SİVAS
0 (346) 224 45 45
0 (346) 223 00 20
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10355    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2021 Cuma