­ KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİ | Kültür Portalı

Köprülü Mehmet Paşa Cami - Karabük

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından (H.1072/M.1661) yaptırılmıştır. Cami; Çarşı’da Çeşme Mahallesi'ndedir. Yazıtı yoktur, ancak caminin bağlı bulunduğu Köprülü Mehmet Paşa Vakfı'nın mühründe H.1072/M.1661 tarihi bulunmaktadır. Muhtemelen cami 1661 yılında ibadete açılmıştır. Yine Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından gönderilen el yazması bir Kuran’dan caminin 1661 yılında ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. Cami tümüyle XVII. yüzyılın özelliklerini belirgin bir şekilde ortaya koymaktadır. Avlusunda şadırvan, güneş saati ile kütüphane ve muvakkithane olarak müştereken yapılmış bina bulunmaktadır.

Cami yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında 2019 yılında tekrar ibadete açılmıştır.

Kaynak: Karabük İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Karabük Valliliği

Karabük Gezilecek Yerler

Safranbolu İlçesi eski çarşı kesimindedir.
Eski Çarşı / Safranbolu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23002    Eklenme Tarihi : 29 Aralık 2012 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2021 Cuma