­ HÜSREV KETHÜDA ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Hüsrev Kethüda Çeşmesi - Tekirdağ

Eski Cami Çeşmesi de denilen Hüsrev Kethüda Çeşmesi Hüsrev Kethüda tarafından 1564 yılında yaptırılmıştır. Çeşme sivri kemerlidir ve sivri kemer kademeli olarak oluşturulmuştur. Sivri kemerin etrafında silme ile çeşmenin cephesi hareketlendirilmiştir. Çeşme aynası mermerdir.

Kitabesinde: "Cümlelere mülk verir kam kar Hüsrev-ü bal itikat namdar Sahibü’l hayrat Hüsrev Kethüda Kim cihan kıldı serbeser ihya, Ehl-i diller cem’olup tarihini Kim içerse, nuş-u canlar dediler. ………… Sene 971" yazılıdır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Çeşme
Kültür Turizmi
Tekirdağ ili Malkara İlçesi'nde yer alan çeşmeye, otogardan kalkan Malkara dolmuşları ile ulaşılabilir. Malkara merkezinde yer alan çeşme yürüme mesafesindedir.
Camiatik Mah. Malkara/TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3718    Eklenme Tarihi : 30 Mart 2020 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2020 Salı