­ KARTALTEPE TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Kartaltepe Tabiat Parkı - Tekirdağ

Kartaltepe Tabiat Parkı 254 hektar büyüklüğünde olup, Marmara Denizi’ne hâkim Ganos Dağı silsilesinde yüksek rakımda bulunduğundan orman, deniz ve Marmara Adasının bir arada bulunduğu bir manzaraya sahiptir. Şehir merkezine yakınlığından ve özellikle yamaç paraşütü etkinliklerinin bu alanda yapılıyor olmasından dolayı yöre ve civar illerdeki halk tarafından büyük ilgi görmektedir.

Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından alınmıştır.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tabiat Parkı
Doğa Turizmi
Tekirdağ il merkezine 42 kilometre uzaklıkta olan Kartaltepe Tabiat Parkı, Uçmakdere Köyü yolu üzerinde Şarköy istikametinde kalmaktadır.
Uçmakdere, Mürefte-Barbaros Yolu, 59800 Şarköy/Tekirdağ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12079    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2020 Salı