­ ISSIZ HAN | Kültür Portalı

Issız Han - Bursa

Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid döneminden kalmadır. Restore edilen eserin, kapı üstündeki kitabesinde "hayırlı işler ve Allah rızası için" 1396 yılında inşa edildiği belirtilmektedir. İstanbul-Susurluk Irmağı-Uluabat Gölü güzergahında, tarihte nehir taşımacılığının dinlenme ve konaklama üslerinden biri olarak vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Issız Han, Osmanlı Dönemi'nin güzel bir kervansaray örneğidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yap-işlet-devret sistemiyle restore edilmiş ve 9 odalı otel ve restoran olarak kullanılmaya başlanmıştır. Halen otel olarak kullanılan hanı, gezmek isteyen ziyaretçilere imkan sağlanmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Han
Kültür Turizmi
Bursa-İzmir yolu üzerinde Karacabey İlçesi'ne Bursa'nın batı girişinden özel araçlarla veya Bursa Otobüs Terminali ile Küçük Sanayi metro istasyonundan Karacabey otobüsleri ile hana ulaşılabilir.
Gölkıyı Mahallesi Gölkıyı Köyü İç Yolu 16710 Karacabey/Bursa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13646    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2021 Salı