­ ÇORLU KUZU CİĞER SARMA | Kültür Portalı

Çorlu Kuzu Ciğer Sarma - Tekirdağ

Çorlu Kuzu Ciğer Sarma, Trakya bölgesinin köklü bir yemeği olup, özellikle Çorlu'da yapılan özel bir tarifle ün kazanmıştır. İnce ince doğranmış ciğerlerin, kuzu gömleği ile sarılması ve özel baharatlarla harmanlanarak fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzet, bölgenin zengin gastronomik kültürünün önemli bir temsilcisi olarak ön plana çıkmaktadır.

Osmanlı'da saray mutfağının önemli lezzetlerinden olan Trakya'nın sevilen lezzeti "Çorlu kuzu ciğer sarma", Tekirdağ'ın 11'inci tescilli ürünüdür.

"Trakya'nın ve Balkanların en ideal yemeklerindendir".

"Çorlu kuzu ciğer sarma" yemeğinin Balkanların ve Trakya'nın en önemli lezzetlerinden biridir.

Ciğer sarmanın balkanlarda yüzyıllardır lezzetiyle ünlü bir yemek olup, "Trakya'nın ve Balkanların en ideal yemeğidir. Ciğer sarma eski yıllarda yalnızca bahar aylarında yapılan bir yemekti. Eskiden nisan ve mayıs aylarında kuzu kesimleri olurdu. O zaman ciğer sarma yapılırdı. Şu anda senenin her vakti kuzu bulunabilmektedir.

Ciğer sarma süt kuzusunun takım ciğerinden ve gömleğinden yapılır, "Şam fıstığı, soğan ve sarımsak ile tencerede kavurulur. Sırasıyla baharatları, pirinci ve ciğeri atarak kavurulur. Daha sonra kemik ve et suyu vererek demlenmeye bırakılır. Fırınlandıktan sonra servis edilir.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 125    Eklenme Tarihi : 07 Ağustos 2024 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2024 Perşembe