­ CLANDIRAS SU KEMERİ | Kültür Portalı

Clandıras Su Kemeri - Uşak

Kemer, hemen yakınında bulunan Pepouza Antik Kenti'ne Banaz Çayı'ndan su taşımak için yaklaşık 2 bin 500 yıl önce yapılmıştır. Helenistik Dönem mimarisi gösteren Clandras Su Kemeri, dar ve tek kemerlidir. Ulubey Kanyonu içerisindeki nehir boyunca kayaların yontulmasıyla oluşturulan tek/çift kanallar ile  3 kilometre kadar devam etmektedir.  Doğal güzellikleri bozulmamış nadir yerlerden biri olan su kemeri, yanına kurulan mesire alanı, kamp alanı ve havuz sayesinde haftasonları vatandaşlar tarafından dinlenmek ve piknik yapmak için kullanılabilmektedir. Karahallı İlçesi'nde bulunan Clandras Su Kemeri'ne gitmişken burada meşhur Karahallı ciğerinin tadına bakmanız da tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Uşak Valiliği: www.usak.gov.tr

Uşak Gezilecek Yerler

Köprü
Kültür Turizmi
Uşak otogardan Karahallı'ya ulaşım sağlanarak Karahallı İlçesi'ndeki Clandıras Su Kemeri'ne ulaşılabilir.
Karayakuplu Köyü Karahallı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19745    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Eylül 2021 Pazartesi