­ AKDAĞMADENİ İSTANBULLUOĞLU CAMİİ | Kültür Portalı

Akdağmadeni İstanbulluoğlu Camii - Yozgat

Kilise olarak inşa edilen yapı kesme taştan inşa edilmiştir. Günümüzde cami olarak ibadete açık olan yapı, avlu içerisinde bulunmaktadır ve dikdörtgen planlıdır. Girişte yuvarlak kemerli narteks sonradan kapatılarak sağlı sollu birer oda yapılmıştır. Narteks üç kemerlidir. Köşelerdeki sütunlar köşeli, ortadakiler yuvarlaktır. Güneydeki çan kulesi üzerine sonradan minare yapılmıştır. Minare girişi dışarıdan sağlanmaktadır. Çatı kenarları hafif dışa taşkın üzeri beşik çatılı ve kiremitle kaplıdır. İçerisi üç nefli ve tavanı tonozludur. Arka cephe üç bölümlü apsisi vardır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv - Yozgat Müze Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Akdağmadeni İlçesi, İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunmakta olup, ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.
Akdağmadeni / YOZGAT

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12675    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2021 Cuma