­

Coğrafi İşaret: Piraziz Elması

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe Adı

Kullanım Biçimi: Markalama

Piraziz Elması rengi, kokusu, tadı, beyaz etli, mayhoş, sulu ve dayanıklı yapısıyla diğer yörelerde yetiştirilen elmalardan farklıdır. Ayrıca gecçi çeşit olması özelliği vardır. Kurutmaya elverişlidir. Rengi: Bir yanı açık yeşil diğer yanı kırmızıdır. Tadı: Mayhoştur. Şekli: Ortalama ağırlığı 123,04 olup, orta büyüklükte bir meyvedir. Hasat Zamanı: Kasım ayının ikinci haftasıdır. Fenolojik Gözlemler: Piraziz Elmasının tam çiçeklenme dönemi haziran ayının ilk haftasıdır. Geç çiçeklenme özelliğinden dolayı ilkbaharın geç donlarından etkilenmez.

Üretim Metodu: Piraziz Elması uzun yıllardır dağınık halde yetiştirilmekte olup son yıllarda bodur, yarı bodur anaçlar üzerinde modern yöntemlerle kapama bahçeler kurularak üretilmektedir. Üretim aşamasında özel bir çeşit elma anacı kullanılmamaktadır.

Seyahat Hatırası TÜMÜ