­ PİRAZİZ ELMA'SI | Kültür Portalı

Piraziz Elma'sı - Giresun

Ülkemizin gerçek lezzetlerini yerinde korunarak gelecek nesillere aktarılması planlanan ve halk arasında şeker hastalığına iyi geldiğine inanılan, hafif ekşimsi, sulu, beyaz etli ve dayanıklı bir elma türü olan ''Piraziz Elma’sı'' fındık bahçelerinde dağınık olarak bulunmaktadır. Sarı, yeşil ve kırmızı renklerin üçünün bir arada olduğu Piraziz Elma’sına hiçbir şekilde zirai müdahale edilmeden doğal olarak kendisi yetişmektedir. İlimizi ziyaret edenlerin ve bir kez tadına bakanların memleketlerine dönerken yanlarında götürmek isteyecekleri, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş olan Piraziz Elma’sını afiyetle yemeniz dileğiyle.

KAYNAK: Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1442    Eklenme Tarihi : 20 Eylül 2021 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Eylül 2021 Salı