­

Yurtiçi Şehitlikler

Şehitliğin yeri: Şuhut

Şehitliğin yapıldığı tarih: 1971

Bakımından sorumlu makam: Garnizon Komutanlığı

Şehit sayısı: Bilinmemektedir

Şehitlik hakkında bilgi: İstiklâl Savaşı’nda şehit olan askerlerimiz için yaptırılmıştır. 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz ve daha önceki muharebelerde yaralanan, hastalanan Türk subay ve erleri Şuhut’a getirilmiş ve bugün kullanılmakta olan büyük camide ilk tedavileri yapılarak iyi olanlar tekrar cepheye gönderilmiştir. Şehitler şimdiki demirciler çarşısı civarındaki mezarlıklara gömülmüştür. Daha sonra hâlen şehitlik olarak kullanılan arsaya nakledilmiş ve anılarına bir anıt yapılarak üzerine “İstiklâl Harbinin Sayın Ölüleri” kitabesi yazılmıştır.

Büyük Taarruz Şehitliği

Şehitliğin ismi: Büyük Taarruz Şehitliği

Şehitliğin yeri: Sincanlı-Akören köyü

Şehitliğin yapıldığı tarih: 1993

Bakımından sorumlu makam: Başkomutan Tarihî Millî Park Müdür

Şehit Sayısı: 500

Şehitlik hakkında bilgi: Şehitlik, 26 Ağustos 1922 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, Türk Ulusu’nun ebediyen özgürlüğe kavuştuğu Büyük Taarruz’da şehit düşen yüce kahramanlarımızın adına yapılmıştır.

Metnin tümüne "Yurtiçi Şehitlik" isimli dokümandan ulaşılabilir.

E-Kitap / Doküman