Sarımsaklı Köfte - Adana
Sarımsaklı Köfte Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 1 kg bulgur
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 baş sarımsak
- 3 adet domates
- Bir kaç sap maydanoz
Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır
Bulgur ile irmik ıslatılıp, yoğurulur. İçine yumurtalar kırılır, en son da un ilave edilerek iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Ortasına parmak ile bastılır. Kaynamış suya bir tutam tuz, bir tutam limon tuzu atılır ve köfteler ilave edilir. İyice kaynadıktan sonra suyu süzülür. Dövülmüş sarımsak ile rendelenmiş domatesler, yağ ve salça ile kavrulur. Kavrulan bu sos, köftelerin üzerine gezdirilir. Kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.
Adana Geleneksel Mutfak
Sarımsaklı Köfte
Görsel Sahibi: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5310
Eklenme Tarihi :
18 Kasım 2015 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba