Kalbur Köftesi - Kütahya
Kalbur Köftesi Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg Kıyma (Orta Yağlı)
- 3 baş soğan (rendelemiş)
- 1 çay kaşığı karbonat
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 kg süzme yoğurt
- 150 g tereyağı
Kalbur Köftesi Nasıl Yapılır
Kıymamızı soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat, kırmızı biber, su ve aldığı kadar unla yoğurulur. Bir miktar hamur yerde yuvarlanıp 1,5 cm kesilir. Rende (kalbur) üzerine konulup bastırılır bırakılır. Kesilip sıvı yağda kızartılır. Kaynayan tuzlu suya atılıp 45 dak. Suyu azalıncaya kadar pişirilir. Sunum: Pişirilen köfteler servis tabağına konur. İnceltilmiş süzme yoğurt köftelerin üzerine konur. Ayrıca kızdırılan kırmızı biberli tereyağı yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirilir.
Kalbur Köftesi
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3669
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma