­ KALBUR KÖFTESİ | Kültür Portalı

Kalbur Köftesi - Kütahya

Kalbur Köftesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg Kıyma (Orta Yağlı)
  • 3 baş soğan (rendelemiş)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 kg süzme yoğurt
  • 150 g tereyağı

Kalbur Köftesi Nasıl Yapılır

Kıymamızı soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat, kırmızı biber, su ve aldığı kadar unla yoğurulur. Bir miktar hamur yerde yuvarlanıp 1,5 cm kesilir. Rende (kalbur) üzerine konulup bastırılır bırakılır. Kesilip sıvı yağda kızartılır. Kaynayan tuzlu suya atılıp 45 dak. Suyu azalıncaya kadar pişirilir. Sunum: Pişirilen köfteler servis tabağına konur. İnceltilmiş süzme yoğurt köftelerin üzerine konur. Ayrıca kızdırılan kırmızı biberli tereyağı yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirilir.

Görüntülenme Sayısı : 3761    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma