Soğan Dolması - Van
Malzemeler:
- Van Balığı
- Balık havyarı
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz
- Soğan
- Un, yumurta ve yağ
Malzemesi: Karaciğer zarı soyulur temizlenir. Ufak parçalar halinde doğranır. Tencereye yağ koyulur ciğer yağda hafif kavrulur üzerine salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilir. Üzerine yeterince kaynamış su ilave edip ciğerler pişirilir, Bir tarafta arpacık soğanlar soyulup ciğerlerin pişmesine yakın yemeğe ilave edilir. Soğanlarda pişince yemek servise alınır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 224
Soğan Dolması
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2805
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
24 Temmuz 2018 Salı