­ PATLICAN ÇORBASI | Kültür Portalı

Patlıcan Çorbası - Adıyaman

    Patlıcan Çorbası Malzemeleri 

  • 1 kg patlıcan
  •  5 adet yeşil sivri biber  
  •  2 su bardağı bulgur   
  •  Pul biber 
  •  2 yemek kaşığı ağ       
  • 1 adet soğan   
  •  2 kg yoğurt     
  • Tuz                

Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır

Ocakta kaynamakta olan suya bulgur ve tuz ilave edilir. Bir süre sonra, önceden doğranıp suda bırakılmış olan patlıcanlar ilave edilir. Yarım saat sonra sivri biberler bütün olarak çorbaya katılır ve pişmeye bırakılır. Bu arada iyice çırpılmışmış yoğurt ilave edilir ve çorba tekrar kaynamaya başlayıncaya kadar aralıksız karıştırılır. Pişen çorba ateşten alınır. Başka bir tavada küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve kırmızı pul biber ilave edildikten sonra çorbaya dökülür. Çorba servise hazırdır.

Kaynak: Öncü, M.(2016). Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 3511    Eklenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi