­ BOLVADİN MÜZESİ | Kültür Portalı

Bolvadin Müzesi - Afyonkarahisar

Bolvadin Lisesi müdürlüğü sırasında Muharrem Bayar’ın özel ilgi ve çabasıyla okul bahçesine topladığı eserlerin çoğalması sonucu müzeye gerek duyulmuş, dönemin Belediye Başkanı Etem Kelekçi’nin çabaları sonucu mülkiyeti belediyeye ait olan “Belediye Sineması,” 1987 yılında yeniden düzenlenerek Bolvadin Müzesi olarak hizmete açılmıştır. 2008 Yılında Yanık Kışla’nın restore edilmesiyle birlikte Bolvadin Belediye Müzesi Yanık Kışla binasına taşınmıştır ve Kent Müzesi olarak  hizmet vermektedir.

Müzede Bolvadin merkez ve köylerinden toplanmış Eski Tunç Çağı, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin yanı sıra; arkeolojik, etnografik, sikke, arşiv vesikası olmak üzere toplam 988 eser bulunmaktadır. Özellikle Bolvadin kaymakçılığı, hasırcılığı, el sanatçılığı gibi yerel özellikler sergilenmektedir.

Kuzey-Güney doğrultulu, iki katlı, betonarme bir bina olan müzenin kuzeye açılan bir girişi bulunmaktadır. Giriş katında Bolvadin yöresi oturma odası, gelin odası, konferans salonu ve teşhir salonu; üst katta ise yine teşhir salonu ve kütüphane bulunmaktadır.

Kaynak: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Afyonkarahisar'a 61 kilometre uzaklıktaki Bolvadin ilçe merkezindedir.
Bolvadin ilçe merkezi, Aydınlar Mahallesi, Santral Caddesi’ndedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8891    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2021 Pazartesi