­ ASLANKAYA | Kültür Portalı

Aslankaya - Afyonkarahisar

İhsaniye ilçesi, Döğer Kasabası, Üçlerkayası Köyü arasında bulunan Emre Gölü kıyısındadır. Aslankaya, yüksek bir kayanın güney yüzü, dikey kesilmiş üçgen çatılı bir tapınak cephesidir. Üçgen çatının kiriş boşluklarında karşılıklı iki sfenks (insan başlı aslan), ana cephede niş içinde iki aslan arasında Kibele bulunmaktadır. Ana cephe geometrik desenli kabartmalarla süslüdür. Anıtın iki yan yüzleri de kesilmiş, kuzey yanına kükremiş ve iki ayağı üzerine şaha kalkmış bir aslan yapılmıştır. M.Ö. 7'inci yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.

Kaynak: "Anadolu'nun Kilidi AFYON" kitabından 22.03.2013 tarihinde kaydedilmiştir.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Anıt
İnanç-Kültür Turizmi
Afyonkarahisar -Eskişehir devlet karayolunun 36'ncı kilometresinden kuzeybatıya sapılarak 2 kilometrelik bir yolculuktan sonra ulaşılır.
Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Döğer Kasabası Üçler Köyü'ndedir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18451    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2021 Çarşamba