­ FRİG VADİSİ - DÖĞER KAPIKAYA II TAPINAĞI | Kültür Portalı

Frig Vadisi - Döğer Kapıkaya Iı Tapınağı - Afyonkarahisar

İkinci Kapıkaya aynı bölgede Emre Gölü kıyısından Bayramaliler Köyü'ne doğru uzanan kayaların arasındadır. Üst başı erimiş bir kaya parçasının batı yüzü kesilerek yapılmış ahşap bir tapınak benzetmesidir. Kayanın yapısı gevşek olduğu için üstteki üçgen çatı bölümü erimiştir. Ön yüzde süslü iki bölüm arasında bir niş açılmış, içine Tanrıça Kibele’nin ayakta kabartması yapılmıştır. Anıtın önünde dini törenler için bir sahanlık vardır. M.Ö.7'nci yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.

Kaynak: "Anadolu'nun Kilidi AFYON" kitabından 22.03.2013 tarihinde kaydedilmiştir.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Tapınak
Kültür Turizmi
Afyonkarahisar -Eskişehir devlet karayolunun 36.kilometresinden kuzeybatıya( sola)sapılarak 2 km.lik bir yolculuktan sonra ulaşılır.
İhsaniye - Afyonkarahisar

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8860    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Kasım 2019 Pazartesi