­ PİŞİ | Kültür Portalı

Pişi - Afyonkarahisar

Pişi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Pişi Nasıl Yapılır

Hamur, yumruk büyüklüğünde parçalara bölünür. Bu parçalar, parmak uçları yağa batırılarak ve bastırılarak tabak büyüklüğünde yassıltılır. Hamura çörek otu da eklenebilir. Çatalla birkaç yerinden delinerek derin bir tavada, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek pişirilir.

Not: Pişi Regaip Kandili'nde yapılan bir hamur işidir. Hemen hemen her evde yapılır ve komşulara dağıtılır. Peynir, zeytin, turşu, helva, reçel ve pekmezle birlikte servis edilir.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018 

Görüntülenme Sayısı : 10999    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba