Erişte Çorbası Hevirbirk - Adıyaman
Erişte Çorbası Hevirbirk Malzemeleri Nelerdir
- 500 gr mercimek
- 250 gr nohut
- 600 gr soğan
- 1 adet un
- 1 çay bardağı yağ
- tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı su
Erişte Çorbası Hevirbirk Nasıl Yapılır
Yufka açıldıktan sonra küçük küçük karelere bölünür. Bir tencerede nohut ve mercimek pişinceye kadar kaynatılır. Nohut ve mercimek piştikten sonra hazırlanan küçük yufka parçaları bu karışımın içine atılır. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra indirilir. Bir adet soğan doğranarak yağda kavrulur, bir yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılıp (isteğe göre kuru nane de eklenir) yemeğin üzerine dökülerek servis edilir.
Kaynak: Öncü, M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Erişte Çorbası Hevirbirk
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1305
Eklenme Tarihi :
29 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2021 Pazartesi