Bulgur Çorbası - Ankara
Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı torba yoğurdu
- 3 diş sarımsak
- Nane
- Tuz
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır
Bulgur suda haşlanır. Haşlandıktan sonra bulgurun soğuması beklenir. Soğuduğunda suyu süzülmez, içine sarımsaklı yoğurt, nane ve tuz konularak karıştırılır. Sıcak yaz günlerinde yapılan bir çorba olup taze kelle soğanla içilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Bulgur çorbası
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3634
Eklenme Tarihi :
03 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı