­ BULGUR ÇORBASI | Kültür Portalı

Bulgur Çorbası - Ankara

Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı torba yoğurdu
  • 3 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır

Bulgur suda haşlanır. Haşlandıktan sonra bulgurun soğuması beklenir. Soğuduğunda suyu süzülmez, içine sarımsaklı yoğurt, nane ve tuz konularak karıştırılır. Sıcak yaz günlerinde yapılan bir çorba olup taze kelle soğanla içilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 3791    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı